käsi ja kaukosäädin
OHJEITA KANAVAHAKUUN

Kanavien hakeminen

Muutoksen yhteydessä kanavien tekniset tiedot muuttuivat. Tilalle tuli uusia kanavia ja myös kanavanumerointiin tuli muutoksia. Mikäli TV:si tai digiboksisi ei automaattisesti hae uusia kanavia, kanavat pitää virittää uudestaan. Joillakin laitteilla lisäksi on tarpeen tehdä tehdasasetusten palautus (*. 

Kanavahaku on helppo tehdä. Seuraa TV:si tai digiboksisi käyttöohjeita ja valitse laitteesi valikoista sopiva vaihtoehto. Näet haun edistymisen ruudulta. 

Olemme keränneet tälle sivulle linkkejä ja ohjeita jotka auttavat sinua kanavahaun tekemisessä. Apua on saatavana myös maksuttomasta tukinumerostamme 0800-30304.

Helpottaaksesi ja nopeuttaaksesi palvelua tukinumerossamme, etsi jo valmiiksi laitteesi merkki sekä malli/tyyppinumero. Useimmiten löydät tiedot TV:n takaa tyyppikilvestä ja digiboxeista joko laitteen takana tyyppikilvestä tai laitteen etupaneelista.

(* Tehdasasetusten palautus nollaa usein laitteesi kielivalinnan, nettiyhteyden asetukset ja muita tietoja. Mahdollinen TV-kuvan kalibrointi menetetään samalla. 

 

Ohjeet 

Digitan sivuilta löydät yleiskäyttöisen kanavahakuohjeen

 

Yleisimpien tv-valmistajien tukisivustolinkit:

Monella valmistajalla on myös tukichat sivuillaan - käytä hyödyksesi!
 

LG: www.lg.fi -> Tuki -> Käyttöoppaat

https://www.lg.com/fi/tuki/manuals

 

SAMSUNG: www.samsung.fi -> Tuki -> Manuaalit ja dokumentit

https://www.samsung.com/fi/support/

 

PANASONIC: www.panasonic.fi -> Tuki -> Kuvastot ja esitteet

https://panasonic.eu/Downloads/fi_FI/popup.html

 

PHILIPS: www.philips.fi -> Tuotetuki -> Tukipalvelun etusivu -> Televisiot

https://www.philips.fi/content/B2C/fi_FI/support-home/tv-tuotetuki.html

 

SONY: www.sony.fi -> Tuki -> Televisiot ja projektorit

https://www.sony.fi/electronics/support/televisions-projectors

 

Digiboksien ohjeet 

Vanhempien digiboksien ohjeet on koottu omalla sivulleen

 

Verkon tekniset tiedot

Jotkin harvinaisemmat, vanhemmat laitteet saattavat vaatia eräiden teknisten tietojen käsin syöttämistä.

Lounean kaapeliverkossa Network ID on 156.  Kanavanippujen taajuudet ja sisällöt löydät täältä.

 

 Apua kanavien hakemiseen

Ensisijaisesti autamme asiakkaitamme puhelimitse (0800-30304).

 

Vihjeitä eräisiin televisioihin ja digibokseihin

Vanhemmat Samsung-televisiot:

  • Jotkin Samsungit eivät pysty päivittämään TV-korttia aivan täysin kun signaali muuttuu. Jos mahdollista, ota TV-kortti ja kortinlukija irti ja vie ne johonkin toiseen televisioon jossa on CA-paikka ja joka käyttää Lounean kaapeliverkkoa. Odota kun kortti päivittyy ja siirrä takaisin omaan televisioosi, jatkossa sen pitäisi päivittyä normaalisti. 
  • Katso minkätyyppisen kortinlukija TV:si tarvitsee (www.testatutlaitteet.fi). Jos se tarvitsee vanhan Ci1v-lukijan, älä laita uudempaa CI+-lukijaa telkkariin, TV voi mennä sekaisin. 

Sony KLD Bravia:

  • Kortinlukija voi lakata tilapäisesti toimimasta kun signaali vaihtuu. Ota kortti ja kortinlukija pois TV:stä, ota kortti pois lukijasta ja sen jälkeen pelkkä lukija takaisin televisioon. Odota ilmoitusta "CI-moduuli tunnistettu" ja sen jälkeen vielä "Ei korttia" - laita vasta tämän jälkeen kortti lukijaan. Odota vielä että kortin päivitys menee läpi, tähän voi mennä jopa pari tuntia. 
  • Bravia voi jumitella myös niin että joudut hakeamaan kanavat uudestaan vaikka ne jo kerran haettu ja nimellisti näyttäisivät olevan paikallaan. 

Samsung digiboksi ja Blue Ray -soitin kombolaite:

  • Joissakin tapauksissa linkitykset on pakko tehdä uudestaan vaikka ne on jo aiemmin tehty. Ota yhteyttä Lounean asiakastukeen

Panasonic Viera ja Grundig-televisiot: