10G internetyhteys kuluttajille
10G:n yhteydet kuluttajille ensimmäisenä Suomessa

Valokuitu on ylivoimainen

  • Kapasiteetti ei lopu kesken. Nauti viihteestä, tee etätöitä, pelaa verkkopelejä , valokuitu palvelee sinua tarpeesi mukaan. Vain valokuitu mahdollistaa jopa 10 gigan internetyhteyden. 
     
  • Valokuitu on tutkimustenkin mukaan häiriöttömin vaihtoehto. Valokuitu ei häiriinny naapurien netin käytöstä ja on muutenkin luotettava vaihtoehto. (Finnet Valokuitututkimus 2021) 
     
  • Mahdollistaa kaikki tulevaisuuden palvelut.
Lounea - yhteysnopeuksien evoluutio
tarvitaanko 10g-yhteyksiä johonkin
Tänä päivänä jo tuhannet asiakkaamme ovat valinneet nopeimman yhteyden kotiin. Mihin tarvitaan 10G:n yhteyksiä? Lue asiantuntijamme Timon blogi aiheesta.
Lue lisää
Lounea - latausnopeudet eri yhteyksille

10G:n yhteys on ylivoimaisen nopea - Näin latautuu 4K-elokuva

Testiasiakkaamme Markus Järvinen kommentoi 10G:n yhteyttä pari vuotta sitten

FAQ - Useimmin kysytyt kysymykset 10G:stä

Mikä 10G?

10 gigan eli 10 000M nettinopeus tuo Internetin ihmeet kotiisi yhdessä hujauksessa. Teoriassa nopeus mahdollistaa 400 yhtäaikaista 4K resoluution streamia esim. Elisa Viihde Viaplay –suoratoistopalvelusta.

Millä aikataululla 10Gb tulee saataville?

10Gb nopeustuote tuodaan laajasti saataville loppuvuodesta 2021.

Haluan yhteyden, minkälaiseen asuntoon se on saatavilla?

Nopeus voidaan toimittaa kaikkiin Lounean valokuituliittymiin, jossa valokuitu on asennettu kotiin tai asuntoon asti (FTTH).

Onko 10G-liittymä saatavilla taloyhtiöasuntoon?

Nopeus tulee saataville niihin taloyhtiöasuntoihin, joissa taloyhtiön sisäverkon kaapeloinnissa käytetään valokuitua. 10Gb nopeus ei ole saatavilla esim. taloyhtiökohteissa, joissa valokuitu on tuotu kellariin (FTTB) ja josta huoneistoihin jatketaan kuparikaapelilla.

Minkälaisen kuitupäätteen tarvitsen 10G:n yhteyttä varten?

Sinun tulee hankkia 10G yhteensopiva kuitupääte kotiisi nykyisen tilalle. Laitteita tulee saataville Lounealta myöhemmin tänä vuonna.

Minkälaisen reitittimen tarvitsen 10G:n yhteyttä varten?

Tarvitset reitittimen, jossa on 10Gb Ethernet liittimet niin WAN, kuin LAN puolella. Langattoman WiFi verkon osalta suosittelemme hankkimaan laitteen, joka tukee WiFi 6 standardia. Huomioithan kuitenkin, että langattomissa verkoissa tapahtuu häviötä hyvin lyhyilläkin välimatkoilla ja sen toimivuuteen vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten radioverkon häiriöt.

Minkälaisilla laitteilla voin käyttää 10G:n yhteyttä?

Yhteys toimii kaikilla Internettiin kytkeytyvillä laitteilla. Mikäli halutaan suorittaa nopeustestistä mahdollisimman hyvä tulos, tarvitset esim. tietokoneen, jossa on 10Gb Ethernet-portilla varustettu verkkokortti ja tietokone on muilta ominaisuuksiltaan tehokas (muutakin suorituskykyä vaaditaan parhaimman nopeustestituloksen suorittamiseksi).

Minkälainen sisäverkkotekniikka vaaditaan?

Suosittelemme vähintään CAT6a kaapelointia.